Bedava Türkçe Oyunlar

Forum » Gazete - Dergi - Kitap » Boleyn Kızı [Kitap Tanıtımı]

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder

Didem

MesajBoleyn Kızı [Kitap Tanıtımı]

yazar:Philippa Gregory;
Çeviren: Canan Sakarya
Artemis Yayınları;

İstanbul, 2007, 14 x 20 cm, 820 sayfa, Türkçe, Karton Kapak.
ISBN No: 9789944485401

Bir kralın aşkı için birbiriyle savaşan iki kızkardeşin hikâyesi...

Mary Boleyn, on dört yaşında, masum bir kız olarak kraliyet sarayına geldiğinde, VIII. Henry'nin gözlerini kamaştırır. Gördüğü ilgiyle tüm varlığı alt üst olan Mary, hem altın prensine aşık olur, hem de gayrıresmi kraliçe olarak her geçen gün artan rolüne. Ancak öyle bir an gelir ki, kralın kendisine olan ilgisi gittikçe sönmeye başladığında, ihtiraslı planlar yapmakta olan ailesinin piyonuna dönüştüğünü fark eder ve en yakın arkadaşından uzaklaşmaya ve rekabet etmeye zorlanır: Kız kardeşi, Anne Boleyn'den. İşler iyice çığırından çıktığında ailesine ve kralına baş kaldırması gerektiğinin farkına varır ve kaderinin iplerini kendi eline alır.

Son derece zengin biçimde işlenmiş, etkileyici bir aşk, , ihtiras ve intikam masalı. Boleyn Kızı, Avrupa'nın en heyecanlı ve gösterişli saraylarından birinin tam kalbinde yaşamış, sıradışı eğilimleri ve ihtirasları olan, içindeki sesi dinleyerek varlığını sürdürebilmiş bir kadını tanıştırıyor dünya okuruna.

'Gregory'nin artistik ehliyeti sağlam yerden, bu belli, bir kurmaca yazarı olarak ortaya çıkaramayacağı hikâye yok.'

- Times

'Tarihi romanslara düşkün okur için nefis bir deneyim olacak.'

- Publishers Weekly

'Tudor Hanedanı'nı ortaya seren, sürükleyici bir roman. Hatta son yılların en çarpıcı tarihi romanı! '

- Daily Mail

Çevrimdışı 01 Kas 2008 05:26 pm
Tüm çalışmalarını göster  

Bedava Türkçe Oyun Oyunlar

aksi

Bir ara, ortaokul dönemlerimde bu tarz kitapları okumaya bayılıyordum. Belkide hayatımın en çok kitap okuduğum ya da en yoğun kitaplı dönemlerimdi o dönemler utandım ama şimdi daha çok siyasi, derin devlet ya da uluslar arası ilişkiler kapsamına giren kitaplar ilgimi çekiyor çok mulu bu arada sıkı bir Reşat Nuri Gültekin hastalığı vardır bende =)

Çevrimdışı 01 Kas 2008 06:01 pm
Tüm çalışmalarını göster  

Didem

bende de var Reşat Nuri Gültekin hastalığı çok seviyorum kitaplarını en çok kitabını okuduğum yazardır kendisi

en çok dudaktan kalbeyi sevmiştim

bende lise de ne bulsam okurdum ama şimdi nedense okumuyorum sümüklü sümüklü

Çevrimdışı 01 Kas 2008 06:05 pm
Tüm çalışmalarını göster  

aksi

ben de hemen hemen hepsini severim ama ilk 3 hangisi olur dersen belki;

1. Acımak
2. Yaprak Dökümü
3. Çalıkuşu

Çevrimdışı 01 Kas 2008 06:07 pm
Tüm çalışmalarını göster  

Didem

zaten ilk okuduğum kitap çalıkuşu onun yeri ayrı bende...

benim de

1.Dudaktan kalbe(hatta ağlamaklı olmuştum,dizi yi izlerken yalnız olsam ağlarım ama kendimi tutuyorum)

2.Çalıkuşu

3.Yaprak Dökümü

Çevrimdışı 01 Kas 2008 06:10 pm
Tüm çalışmalarını göster  

Yeni Başlık Gönder    Cevap Gönder

Forum » Gazete - Dergi - Kitap » Boleyn Kızı [Kitap Tanıtımı] 1. sayfa (Toplam 1 sayfa) 

Benzer Başlıklar
Başlık Yazar Forum Cevap Son Mesaj
Yeni mesaj yok Boleyn Kızı unfo/given Sinema Haberleri 3
26 May 2008 07:00 pm 
Yeni mesaj yok Çölde Bir İstanbul Kızı - Kitap Özeti __GaDDaR__ Kitap Özetleri 0
06 Nis 2008 01:54 pm 
Yeni mesaj yok huri kızı afra İlginç ya da Gerçek Hikayeler 2
13 Kas 2006 10:58 am 
Yeni mesaj yok deniz kızı.. SISTO Resimlerle Şiirler [Arşiv 2007] 2
04 Kas 2006 06:42 pm 
Yeni mesaj yok peri kızı white_wolf Resimlerle Şiirler [Arşiv 2007] 7
14 Eyl 2006 08:00 pm 

Sun Oyun Bedava Türkçe Oyunlar