Bedava Türkçe Oyunlar

Forum » Günün Konusu » İstanbul , Göç Veren 8 İl Arasına Girdi

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder

unfo/given

| çevrimiçi meLek |

Mesajİstanbul , Göç Veren 8 İl Arasına Girdi

İstanbul, göç veren 8 il arasına girdi
'Köyden indim şehire' tarih oldu..İstanbul, güvenlik nedeniyle göç edilen iller arasına girdi.

Devlet Planlama Teşkilatı’nın “Türkiye’de iç göçler ve göç edenlerin nitelikleri” çalışmasına göre, göç eden nüfus artıyor. 1975-80 döneminde nüfusun yüzde 9.3’ünü oluşturan 3.6 milyon kişi göç ederken 1995-2000 arasında oran yüzde 11’e, sayı da 6.7 milyona yükseldi.

1965-2000 döneminde yılda 2.7 ile 4.8 milyon kişi yaşadığı yeri değiştirdi. Son ölçüm döneminde, her yüz kişiden 7.9’u iller arasında ikametini değiştirdi.

‘KÖYDEN İNDİM ŞEHİRE’ TARİH OLDU

Araştırma, göçle ilgili yaygın bir kanının da yanlış olduğunu gösterdi. Göçlerin kırdan kente olduğu hakim görüşüne rağmen, yüzde 58’inin kentten kente olduğu belirlendi. Köyden kente göçenler, toplamın beşte birini oluşturdu. Göçlerin yüzde 17’si de köyden köye gerçekleştiriliyor. Kent içi göçlerde de artış görülüyor.

10 KİŞİDEN 7’Sİ DOĞDUĞU KENTTE YAŞIYOR

Nüfusun yüzde 72.2’si doğduğu kentte, yüzde 27.8’i ise doğduğu kent dışında yaşıyor. Yalova, İstanbul, Kocaeli, İzmir, Ankara, Tekirdağ, Bursa, Antalya, Bilecik ve İçel nüfusunun çoğu başka yerde doğanlardan oluşan ilk on kent.

TUNCELİ’DE DURMUYORLAR, ANTALYA’DAN ÇIKMIYORLAR

Tunceli doğumluların yüzde 69.9’u başka illerde yaşıyor. Tunceli, bu özelliğiyle lider. Antalya ise doğduğu yerden ayrılanların en az olduğu kentlerin birincisi Antalya’da doğanların sadece yüzde 8.5’i başka illerde yaşıyor.

’GÜVENLİ DEĞİL’ DİYEREK İSTANBUL’DAN DA GÖÇ VAR

İstanbul, Ankara ve İzmir, iş, eğitim, evlilik, deprem ve güvenlik gibi nedenlerin tamamı nedeniyle en fazla göç alan iller. Güvenlik nedeniyle en çok göç veren 8 doğu ve güneydoğu ilinin arasına ise son dönemde İstanbul da katıldı.

Gizli 09 Haz 2008 10:52 pm
Tüm çalışmalarını göster  

Bedava Türkçe Oyun Oyunlar

Asi

..ıılılllııılı.ıı.ılll.

Bende gidicem yakında İstanbuLdan ama benim sebebim başka oLucak eee

Gizli 09 Haz 2008 11:03 pm
Tüm çalışmalarını göster  

yaren41

kocaeliye gelin güvenlik ve deniz burda hemde çok sakin biryer kerpe, kefken, cebeci ve bütün sahillerimizde sizi ağarlayabiliriz cool

Çevrimdışı 09 Haz 2008 11:09 pm
Tüm çalışmalarını göster  

aksi

Vay be kim derdi istanbul göç veren bir şehir olucak =) tabi bu deprem konusunda felaket tellallığı yapanların payı da var. belki de bilinçli yapılıyordur nüfus fazlası olduğu için kim bilir füüü üü

bu arada yaren seni pek bi turizimci gördüm pro

Çevrimdışı 09 Haz 2008 11:44 pm
Tüm çalışmalarını göster  

elen_x

Bosque de sombras

Bakmayın göç verdisine ya şehir o kadar kalabalıkki sayı oalrak 1. olması gerekirken 8. bile iyi değil gibi 1 kişi gidiyo 100 kişi geliyo oraya çok mulu

Gizli 10 Haz 2008 08:16 pm
Tüm çalışmalarını göster  

Yeni Başlık Gönder    Cevap Gönder

Forum » Günün Konusu » İstanbul , Göç Veren 8 İl Arasına Girdi 1. sayfa (Toplam 1 sayfa) 

Benzer Başlıklar
Başlık Yazar Forum Cevap Son Mesaj
Yeni mesaj yok Türk hekim Amerika'nın en iyileri ara... qiyotin Türkiye Gündemi 1
10 Eyl 2007 11:20 am 
Yeni mesaj yok Sezen Aksu - İstanbul İstanbul Olalı ivan Şarkı Sözleri 0
11 Haz 2007 09:56 am 
Yeni mesaj yok Ölüm ile hayat arasına çizebildiğim t... syscor Dağarcık 1
17 May 2007 07:03 pm 
Yeni mesaj yok AB'deki tavukların arasına bir Türk h... kumralada Tiyatro - Sergi- Festival 2
28 Ekm 2006 05:37 pm 
Yeni mesaj yok İstanbul Attack - İstanbul Geceleri ivan Şarkı Sözleri 0
25 May 2007 05:30 pm 

Sun Oyun Bedava Türkçe Oyunlar