Bedava Türkçe Oyunlar

Forum » Sağlık » şimdi grip aşısı zamanı

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder

syscor

WomanMaster

Mesajşimdi grip aşısı zamanı

ADANA İl Sağlık Müdürlüğü Bulaşıcı Hastalıklar Şube Müdürü Dr. İdil Boyar, hava değişimi ve kuşların da göç mevsimi olmasını dikkate alarak, gribe karşı aşı yapılmasını tavsiye etti

Adana Rotary Kulübü'nün haftalık toplantısına konuşmacı olarak katılan Dr. İdil Boyar, kuş gribi hastalığının etkileri ve bu hastalığa karşı alınabilecek önlemler konusunda bilgi verdi. Kuş gribinin, diğer grip hastalıklarıyla karıştırılmaması gerektiğini bildiren Dr. Boyar, temizlik ve hijyenin önemine de dikkat çekti. İnsanların grip aşısı yaptırmalarının, doğabilecek kuş gribi vakalarının daha kolay tespit edilmesini sağlayacağını anlatan Dr. Boyar, şunları söyledi:

“İnsanların grip aşısı vurulmaları, doğabilecek kuş gribi vakalarının daha kolay tespit edilmesini sağlayacaktır. Herkes mutlaka grip aşısı yaptırsın. Bunun yanı sıra mümkün olduğu kadar kalabalık mekanlarda bulunulmamalı, insanlarla yakın temastan kaçınılmalı. 65 yaş üzeri kişilerin zatürre aşısı olması da gerekir. Önlem için insanların ellerini sabunla bol suyla yıkaması, sulu yada susuz alkol temelli el antiseptikleriyle ellerin temiz tutulması önemlidir. Bu derideki enfeksiyona neden olabilecek maddeleri uzaklaştırır ve hastalığın bulaşmasını önler. Ayrıca dengeli beslenmek gribin önlenmesine yardımcı olacaktır. Vücudun ihtiyacı olan protein, karbonhidrat, yağ ve vitaminler yeterli olarak alınmazsa vücudun direnci düşer ve gribe yakalanma riski daha da artar.''

kaynak:milliyet saglık haber

Çevrimdışı 03 Ekm 2006 06:11 am
Tüm çalışmalarını göster  

Bedava Türkçe Oyun Oyunlar

aksi

ben geç kaldım bile hoşçakal sümüklü

Çevrimiçi 03 Ekm 2006 12:48 pm
Tüm çalışmalarını göster  

kumralada

sadecemavituna

hiç bir sene gidip grip aşısı vurdurmadım ihmalciyim bu konuda biraz utandım
tşkhaber için beğendim

Çevrimdışı 03 Ekm 2006 01:13 pm
Tüm çalışmalarını göster  

aksi

kumralada demiş ki:
hiç bir sene gidip grip aşısı vurdurmadım ihmalciyim bu konuda biraz utandım
tşkhaber için beğendim

tavsiye ederim, özellikle sık sık hasta olanlar için, çünkü hastalansan bir bir ya da iki günde ve düşük bir seviyede atlatıyorsun

Çevrimiçi 03 Ekm 2006 01:38 pm
Tüm çalışmalarını göster  

kumralada

sadecemavituna

hmm o zaman bu aşıyı benim kışa girerken değil kıştan çıkarken vurdurmam daha uygun olur çok mulu çünkü kışın hasta olmam ama kış ayından çıkarken her sene istikrarlı bir şekilde mutlaka hasta olurum. nisan, mayıs tehlikeli benim için anaaa

Çevrimdışı 03 Ekm 2006 01:40 pm
Tüm çalışmalarını göster  

aksi

himmm, astım ya da bronşit mi var sende de ?

Çevrimiçi 03 Ekm 2006 01:55 pm
Tüm çalışmalarını göster  

kumralada

sadecemavituna

yok! bilmiyorum belki vardır o ne olabilir anaaa anaaa

Çevrimdışı 03 Ekm 2006 01:57 pm
Tüm çalışmalarını göster  

aksi

nefes alma zorluğu çekiyorsan hastalık sonrası olabilir, bi gözük istersen, kötü bişeydir, illet bişeydir ve astıma çevirirse hoşçakal hayat boyu çekmek zorunda kalırsın, bende bronşit ve astım başlangıcı vardı, 1,5 sene tedavi görmek zorunda kaldım ve 1,5 sene soğuk su içemedim sümüklü üstüne hergün bıldırcın yumurtası + süt + bal içmek zorunda kalırsın çok mulu

Çevrimiçi 03 Ekm 2006 02:08 pm
Tüm çalışmalarını göster  

k1rp1k

geçmiş olsun arkadaşlar ben oldum bile aşı çok mulu inş. grip olmam bu kış çünkü ben oldum mu 2 hafta kalkamıyom yataktan hatırlatma için teşekkürler syscor

Çevrimdışı 03 Ekm 2006 03:32 pm
Tüm çalışmalarını göster  

kumralada

sadecemavituna

aksi demiş ki:
nefes alma zorluğu çekiyorsan hastalık sonrası olabilir, bi gözük istersen, kötü bişeydir, illet bişeydir ve astıma çevirirse hoşçakal hayat boyu çekmek zorunda kalırsın, bende bronşit ve astım başlangıcı vardı, 1,5 sene tedavi görmek zorunda kaldım ve 1,5 sene soğuk su içemedim sümüklü üstüne hergün bıldırcın yumurtası + süt + bal içmek zorunda kalırsın çok mulu

öncelikle geçmiş olsun aksi. öyle birşey olsa bile kimse bana sütün içine bal kat iç diyemez iğrenç birşey ayrıca yumurta içmek o daha da iğrenç. ıyyy!!! uyarın için teşekkürler dikkate alacağım cool

Çevrimdışı 03 Ekm 2006 06:12 pm
Tüm çalışmalarını göster  

syscor

WomanMaster

ocaga kdr bu aşıyı vurulabılrısınız demek hala olmadın aksı kizgin

olmayana ben vurcam bakk heee sıra sıze gelırr çok mulu

Çevrimdışı 03 Ekm 2006 06:58 pm
Tüm çalışmalarını göster  

Yeni Başlık Gönder    Cevap Gönder

Forum » Sağlık » şimdi grip aşısı zamanı 1. sayfa (Toplam 1 sayfa) 

Benzer Başlıklar
Başlık Yazar Forum Cevap Son Mesaj
Yeni mesaj yok Grip aşısı yok satıyor unfo/given Sağlık 1
11 Ekm 2007 10:27 am 
Yeni mesaj yok Grip aşısı kalbi koruyor unfo/given Sağlık 0
18 Eyl 2007 03:48 pm 
Yeni mesaj yok Yaşlılar grip aşısı için Ekim'i beklesin unfo/given Sağlık 0
18 Eyl 2007 03:50 pm 
Yeni mesaj yok Haydi Şimdi Oy Zamanı !!! BlueSadness Diğer.. 2
03 Haz 2007 06:24 pm 
Yeni mesaj yok Rüzgarı Dinlemek Zamanı Şimdi.. Didem Günün Şiiri 6
22 Ağu 2008 02:52 am