Bedava Türkçe Oyunlar

Forum » Günün Konusu » Türkiye Olimpiyatlarda Neden Başarılı Değil ?

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder

Türkiye Olimpiyatlarda Neden Başarılı değil? Sizce En Önemli Neden Hangisi?
Devlet, spora gerekli derecede önem vermiyor.
20%
 20%  [ 1 ]
Eğitim yaşamında spor önemsiz bir yer alıyor.
0%
 0%  [ 0 ]
Yeterli spor mekanı ve spor malzemesi yok.
0%
 0%  [ 0 ]
Toplumda spor yapmak önemsenmiyor.
20%
 20%  [ 1 ]
Amatör sporcular destek bulamıyor.
20%
 20%  [ 1 ]
Spor, toplumun içinde bulunduğu sorunlar yumağı içinde kayboluyor.
20%
 20%  [ 1 ]
Sporcuların şahsi durumlarından ya da tam hazırlanmamış olmalarından
20%
 20%  [ 1 ]
Toplam Oylar : 5

aksi

MesajTürkiye Olimpiyatlarda Neden Başarılı Değil ?

Olimpiyatlar başlayalı nerdeyse 1 hafta olacak ama halterde aldığımız gümüş madalyanın dışında yüzümüz gülmedi. Olimpiyatlara 65 sporcuyla katıldık ama Taner sağır olsun, Nurcan Taylan olsun dünyaca ünlü güreşçilerimiz olsun hep "sıfır" çektiler. Acaba bütün bunların sorumlusu kim diye düşünüyor muyuz!

Türk milleti olarak en başarılı olduğumuz dallar milli sporumuz güreş ve halter ama bu iki dalda da hüsranla karşı karşıyayız. Her gün olimpiyatlara bakıyorum ve her madalya töreninde içim cız ediyor ben de ülkem ve sporcularımla gurur duymak istiyorum. 70 milyon nüfusumuz var 65 tanecik sporcumuz var gerçekten çok yazık bize... Aksiyim.Org

Ülkemizde spora gereken önem verilmiyor başarılı sporcular sponsor bulamıyor, madalya kazanan sporcunun alnından öpmek en kolayı! Sporu özendirmeli ve gereken yatırımları yapmalıyız ama şu an spora bakış açımız içler acısı.

70 küsur milyon nüfuslu bir ülkenin olimpiyatlarda birkaç yüzbin nüfusu olan ülkelerden daha başarısız olmasının en önemli nedeni nedir sizce ?

Günün Konusu (15 Ağustos 2008) - aksi

En son aksi tarafından 15 Ağu 2008 05:47 pm tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi.
Çevrimdışı 15 Ağu 2008 03:21 am
Tüm çalışmalarını göster  

Bedava Türkçe Oyun Oyunlar

ivan

Bu ülkede ne başarılı adamlar cıktı ne madalyalar aldı bizde kalktık alkışladık , o zaman da arkalarında Devlet vardı şimdi de . Tamam ABD,Rusya kadar sporculara destek verilmiyor ama en azından bu Olimpiyat'lara katılan sporcuların kendilerine ait kulüpleri ve devletin sağladığı tesisler oluyor . Bence kişisel bir durum bu başarının sebebi nasıl sporcuda ise başarısızlıkta sporcuda yatıyor . İyi hazırlanmadı bizim adamlar bu acıkca belli .

Çevrimdışı 15 Ağu 2008 09:48 am
Tüm çalışmalarını göster  

aksi

Senin için bir şık daha ekledim ivan =) O da bir görüş. Ancak hem katılıp hem de katılmadığım yönleri var. Katıldığım yön, eğer birisi istedikten sonra devlet destek olmasa bile tamamen doğal yollarla iyi hazırlanmışsa ve vücudu el veriyorsa olimpiyat şampiyonu olur. Bunun yanında devlet ve toplum olarak futbol, basketbol ve hadi voleyboluda katalım, bunların dışındaki sporları pek kayle almıyorlar. İşte ne zaman olur bu; kırk yılda bir olimpiyat denk gelecek ya da farklı organizasyonlar denk gelecek ki Türkiye gündemine alınsın o spor dalı ve sporcuları =) Burda medyanın da büyük ilgisizliği var. Siz çıkarın bakalım bir yüzme yarışlarını televizyona, başkalarını bilmem ama ben izlerim. Çünkü yüzmeyi de seviyorum. Ya da okçuluğu ya da diğerlerini. Bunlara ilgisizliğin olması ve bu mesleklerin para getirmiyor olması, bir çoğunu zengin sporu haline getirmiş ve sadece hobi derecesine getirmiştir. Bu işi yapmak isteyen ama durumu olmayan kim bilir kimler var bu ülkede. Bu nedenle Devlet ön plana çıkıyor hemen. Sporun diğer dallarına da en azından geçimlik şekilde maaş bağlanması ve sigortasının yapılması şart. Sadece tesis kurmakla olmuyor bu işler.

Bütün bunlara ek olarak da bence bu seneki olimpiyatlarda başarısız olmamızın en büyük nedeni ise: "Spor, toplumun içinde bulunduğu sorunlar yumağı içinde kayboluyor." şıkkıdır. Diğer toplumsal sorunlarımız (terör, işsizlik, ekonomik bunalım vs) sporun bu diğer dallarına hem devlet hem de halkça eğilmemizi, gereken önemi vermemizi engellemiş gibi görünüyor. Bir yönden de haklı olabilirler çünkü oğlu askerde olanın, evine aş getiremeyenin, maaşını ay sonuna kadar denk getirme uğraşında olanın neyine spor? =)

Çevrimdışı 15 Ağu 2008 05:56 pm
Tüm çalışmalarını göster  

_ReaList_
Uyarı : 1

## Bitimsiz Yolların Yolcusu ##

aksi benim için de bir şık ekle
yeteneksizlik diye çok mulu
bence birçok sebebi var..
yeteri sponsor desteğinin olmaması
devlet desteğinin olmaamsı vs vs
ama bence yetenek meselesi de
şöyle açıklayayım.
bazı spor dalları bazı ülkelere daha doğrusu bazı ırklara, milletlere uygundur
örneğin siz hiç etiyopyalı spinter gördünüz mü
veya jameikalı 10.000 metre koşucusu..
spinter denince benim aklıma jameika abd felan gelir
10.000 metre deyince de etiyopya..
bu beden yapısıyla alakalı.o ayrı konu ona hiç girmeyeceğim.
diyeceğim şu ki jameikalılarla özdeşleşmiş bir dal var veya aetiyopyalılarla
ama biz Türklere özgü, bizimle özdeşleşmiş tek spor dalımzı yok.
ata sporu güreş deriz onda bile tık yok maalesef.
haa tek sebep bu mu elbette değil.
yeteri imkanın olmaması devletin ve sponsorların desteğinin yetersiz olması ve ıvanın dediği gibi biraz da tembellik yapınca orataya böyle bir tablo çıkıyor..
yazık.

Çevrimdışı 15 Ağu 2008 06:32 pm
Tüm çalışmalarını göster  

aksi

İşte ben de neden tembel olduklarını söyledim =) Yani beni tv de kimsenin izlemeyeceği bi sporla ne kadar hevesli ve azimli çalışabilirim ki =) Olimpiyat olacak da da da =) Ayrıca yetenek de değil bu işin içine azim girmesi lazım. Çinliler tarihinde bu kadar altın madalya almışlarmıydı ? Kendi ülkelerinde ve o yüzden güzel bir hazırlık dönemi geçirmişler. Olimpiyatlar Türkiye'de olsaydı tablo bizim açımızdan bu şekilde olmazdı eminim =)

Çevrimdışı 15 Ağu 2008 06:45 pm
Tüm çalışmalarını göster  

ivan

Hepsi cuvalladı yarışmalarda sonrada cıktılar zaten sakattım dediler ama oraya Devletin Görevlisi diye gidip kaldıkları her gün icin parayıda aldılar ohh valla =)

Alıntı:
Sporun diğer dallarına da en azından geçimlik şekilde maaş bağlanması ve sigortasının yapılması şart.

aksi emin ol devlet Uluslararası alanda başarı yakalamış sporcuya zaten Devlet Sporcusu ünvanı veriyor ayrıca Türkiye'de rekor yapmış sporculara da geçimlilik maaşı veriyor tamam ilgi az ama bunu sponsorlara vurmamak lazım sonucta düne kadar Süreyya Ayhan formda olduğu dönemde gece lambalı bir köyevinde hazırlanıp Avrupa Şampiyonu olmuştu :) Zaten Pekin'deki faciadan sonra değişikliklere gidileceği acık bir gercek

Çevrimdışı 15 Ağu 2008 08:01 pm
Tüm çalışmalarını göster  

Yeni Başlık Gönder    Cevap Gönder

Forum » Günün Konusu » Türkiye Olimpiyatlarda Neden Başarılı Değil ? 1. sayfa (Toplam 1 sayfa) 

Benzer Başlıklar
Başlık Yazar Forum Cevap Son Mesaj
Yeni mesaj yok Anket: Eurovision 2008'de Türkiye başarılı o... unfo/given Anketler 9
29 Mar 2008 02:13 pm 
Yeni mesaj yok Matematikte başarılı olmak kumralada Bilim ve Teknoloji Haberleri 3
14 Kas 2006 01:47 pm 
Yeni mesaj yok Bölün Ve BaŞarılı Olun ivan Felsefe 0
12 Haz 2008 12:28 pm 
Yeni mesaj yok Anket: Eurovision'da başarılı olur muyuz? MisKin Anketler 7
22 Mar 2006 03:16 am 
Yeni mesaj yok ÖSS'de başarılı olmanın yolları unfo/given Sağlık 0
08 Haz 2008 12:34 pm 

Sun Oyun Bedava Türkçe Oyunlar